P L U 4

This flat is located in a splendid historical Berlin building in Kreuzberg. We renovated it in a chic Bohemian style to make it into a unique showcase that fit the owners’ image.

Our main idea was to deconstruct the original kitchen-pantry unit, turning it into a space with an elevated bedroom opening onto a bathroom and a walk-in wardrobe, thus creating a full en-suite space. The rest of the flat is structured around a corridor leading to three adjoining rooms with a view over the canal.

This “nest” is an invitation for the senses; it is adorned with variegated cement tiles, a custom-made concrete kitchen, a sewing machine repurposed into a sink, vintage furniture, linen, velvet, planks of wood salvaged from scaffolding and reworked to create a bespoke staircase…

An extraordinary residence!

_

Location ·

Paul-Lincke-Ufer, Berlin (DE)

Date ·

Renovation 2016

Renovation concept ·

Mathilde Gudefin

Firms ·

Unibau GmbH • Concrete Ware • Tischlerei Moritz

Photo Credits ·

Philipp Obkircher